Wachttijden

Let op: Er zijn twee verschillende soorten wachttijden. De Aanmeldwachttijd is het aantal weken tussen het maken van de eerste afspraak en de datum van deze afspraak (de intake). De Behandelwachttijd is het aantal weken tussen de datum van de intake en de start van de behandeling.

Gespecialiseerde ggz
Aanmeldwachttijd
Behandelwachttijd
Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn
0 weken
0 weken

Onder Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn
Angststoornissen
0 weken
0 weken

Onder Angststoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Angststoornissen
Bipolaire stemmingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Bipolaire stemmingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Bipolaire stemmingsstoornissen
Depressieve stemmingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Depressieve stemmingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Depressieve stemmingsstoornissen
Diagnose onbekend
0 weken
0 weken

Onder Diagnose onbekend vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Diagnose onbekend
Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen
Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen
4 weken
0 weken

Onder Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen
Neurocognitieve stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Neurocognitieve stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Neurocognitieve stoornissen
Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
Persoonlijkheidsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Persoonlijkheidsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Persoonlijkheidsstoornissen
Restgroep
0 weken
0 weken

Onder Restgroep vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Restgroep
Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen
Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen
Trauma en stressorgerelateerde stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Trauma en stressorgerelateerde stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Trauma en stressorgerelateerde stoornissen
Voedings- en eetstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Voedings- en eetstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Voedings- en eetstoornissen

Cliëntervaringen

Scores

(Gebaseerd op 934 ervaringen)
9,0/10
9,8/10
9,8/10
9,4/10
9,2/10

De gang van zaken in de instelling (Kwaliteitsstatuut)

Alle zorgaanbieders in de ggz hebben een ‘kwaliteitsstatuut’. In het kwaliteitsstatuut beschrijft een aanbieder onder meer met welke klachten je terecht kunt en hoe het zorgtraject is geregeld. Je kunt het hele kwaliteitsstatuut vinden op de website van de aanbieder, of er naar vragen als je er bent. Hieronder kun je lezen hoe een aantal zaken bij de aanbieder is geregeld.

Zorgaanbod

Wat is de algemene werkwijze in de praktijk?

ADHDcentraal is een expertisebureau voor ADHD en ADD bij volwassenen. Bij ADHDcentraal kan gekozen worden voor alleen diagnostiek of voor diagnostiek en behandeling. Hiervoor heeft ADHDcentraal een eigen specifiek en vernieuwend concept ontwikkeld dat verder gaat dan de ‘Zorgstandaard ADHD’. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is: minder chaos in gedachten en handelingen, meer focus in denken en doen. ADHDcentraal behandelt kortdurend, intensief en efficiënt. Zo wordt diagnostiek in één dag verricht en heeft de patiënt helder of er sprake is van ADHD. Indien de diagnose ADHD wordt gesteld, start ADHDcentraal dezelfde dag aansluitend op de diagnostiek met de behandeling. Behandeling bestaat uit psycho-educatie en medicatie (farmacotherapie) eventueel gecombineerd met cognitieve gedragstherapie. Familie en omgeving worden indien mogelijk betrokken zowel bij de diagnostiek als bij de behandeling. Binnen ADHDcentraal wordt binnen alle trajecten gebruik gemaakt van eHealth. Zowel van ‘blended care’ als eHealth modules die patiënt (gedeeltelijk) zelfstandig kan doorwerken.

Met welke klachten kun je terecht?

Onbekend

Kun je terecht voor hoogspecialistische behandelingen (3e lijns ggz)?

Nee, dit soort behandelingen bieden wij niet.

Welke andere speciale behandelingen zijn er?

  • Dubbele diagnose (aanbod specifiek gericht op behandeling van bijvoorbeeld verslaving icm een psychische stoornis of een eetstoornis icm PTSS), namelijk:

Aanmelding en intake

Hoe verloopt de aanmelding?

Indien de patiënt een verwijzing heeft van de huisarts wordt een afspraak gemaakt via het ‘aanmeldteam’ (‘informatie en planning’) of de secretaresse/locatie-assistent van ADHDcentraal. Als de huisarts heeft verwezen via Zorgdomein dan wordt de patiënt gebeld door ADHDcentraal. In geval de patiënt zelf belt, wordt om een schriftelijke verwijzing van de huisarts gevraagd. Bij het inroosteren van de afspraak worden eventuele voorkeuren voor locatie en/of behandelaar meegenomen. Bij de aanmelding wordt een vragenlijst verstrekt, die de patiënt en een naaste voorafgaand aan de intake ingevuld dient aan te leveren.

Hoe verlopen intake en diagnose?

De intake en diagnostiek binnen ADHDcentraal vindt plaats op één dag. Bij de aanmelding van de patiënt is een afspraak hiervoor ingeroosterd, waarbij eventuele voorkeuren voor behandelaar zijn meegenomen. Bij de intake en diagnostiek zijn de verpleegkundig specialist/physician assistant, psycholoog en psychiater betrokken. Incidenteel is een arts betrokken bij de intake.De psychiater is de regiebehandelaar diagnostiektraject. De resultaten van de onderzoeken worden nog dezelfde dag in een multidisciplinair overleg tussen de psychiater, verpleegkundig specialist/physician assistant en patiënt (en eventueel naasten) besproken. Uit de literatuur blijkt dat er bij meer dan 80% van de patiënten met ADHD sprake is van comorbiditeit (bijvoorbeeld slaapproblemen, middelenmisbruik of stemmings- en angstproblemen). Tijdens de diagnostiek wordt de aanwezige co morbiditeit in kaart gebracht. Tijdens het indicatiegesprek wordt door de regiebehandelaar, samen met de patiënt, het initiële behandelplan gefinetuned en gefinaliseerd. Dit plan wordt beschikbaar gesteld aan de patiënt, en bij goedkeuring van de patiënt, ook aan de huisarts. Tevens worden de wederzijdse verwachtingen (van patiënt en behandelaar) afgestemd. In overleg met patiënt wordt bepaald welke comorbide stoornissen er worden mee behandeld. Indien geen ADHD wordt vastgesteld of als er sprake is van dermate ernstige co morbiditeit dat ambulante behandeling in de setting van ADHDcentraal niet mogelijk is en/of er 24- uurs zorg noodzakelijk is, wordt de patiënt terugverwezen naar de huisarts met een gedegen advies. De patiënt wordt bij de terugkoppeling aan de verwijzend huisarts betrokken en het patiëntendossier is voor de betreffende patiënt volledig toegankelijk.

Behandelproces

Hoe wordt het behandelplan opgesteld?

Bij ADHDcentraal wordt het initiële behandelplan op de diagnostiekdag in een multidisciplinair overleg tussen de psychiater, verpleegkundig specialist/physician assistant, psycholoog en patiënt opgesteld. Om te komen tot een behandelplan worden de resultaten van de gedane onderzoeken met de patiënt doorgenomen en worden doelen gesteld. Er is sprake van een gedeelde besluitvorming (shared decision making) en het managen van de wederzijdse verwachtingen (patiënt en behandelaar). Daarbij wordt in overleg bepaald of naast psycho-educatie en de farmacotherapie ook psychologische behandeling is geïndiceerd. Het behandelproces wordt besproken met de patiënt en voor hem/haar is meteen duidelijk wie de regiebehandelaar behandeltraject is. ADHDcentraal streeft ernaar om de verpleegkundig specialist die betrokken was bij de diagnose regiebehandelaar behandeltraject te maken. De behandeling van, naast de ADHD/ADD, veel voorkomende comorbiditeit bestaat gewoonlijk uit de volgende elementen: 1. Basisinterventies: Psycho-educatie en leefstijladviezen. 2. EHealth modules: Modules die gedeeltelijk zelfstandig en gedeeltelijk onder begeleiding van een behandelaar door te werken zijn. Bijvoorbeeld beter slapen, oefenen met ontspannen. 3. Psychologische behandeling: Het CGT-programma van ADHDcentraal volgens Safren. Daarin is uitgebreid ruimte voor persoonlijke aanpassingen van de G-schema’s volgens het cognitieve model. Tevens is er een optie voor vaardigheidstraining, een cognitieve module, Comet en CGT-I. 4. Medicamenteuze behandeling: Behandeling door VS en/of Psychiater volgens de vigerende richtlijnen.

Hoe wordt de voortgang van de behandeling gevolgd?

Bij ADHDcentraal wordt voortgang van de behandeling en de mate waarin de in het behandelplan gestelde doelen worden behaald continu gemeten. De voortgang is tevens onderwerp van het multidisciplinaire overleg tussen de behandelaren. De regiebehandelaar ziet toe op de voortgang van behandeling. Informatie inzake de voortgang van de behandeling wordt vastgelegd in het patiëntendossier. Aan het einde van het behandeltraject wordt de hele behandeling geëvalueerd met vragenlijsten uit ROM.

Hoe wordt de behandeling geëvalueerd?

De behandeltrajecten bij ADHDcentraal zijn kort en intensief. Het evalueren van de voortgang, doelmatigheid en effectiviteit met de patiënt is een volcontinu proces en is onderdeel van ieder consult met de patiënt. De uitkomsten hiervan worden vastgelegd in het patiëntendossier. In de eindevaluatie met de patiënt (en eventueel zijn naasten) wordt besproken wat is bereikt in relatie tot de gestelde doelen. Aan het einde van het traject wordt de voortgang geformaliseerd in vragenlijsten uit ROM.

Hoe wordt de tevredenheid van cliënten gemeten?

Bij de eindevaluatie wordt expliciet naar de tevredenheid van de patiënt gevraagd. Tevens wordt de patiënt gevraagd een vragenlijst die de patiënttevredenheid meet (ROM) in te vullen. Patiënten worden tot slot uitgenodigd om hun mening over ADHDcentraal op zorgkaartnederland.nl te vermelden.

Na de behandeling

Hoe worden de resultaten en vervolg besproken?

Bij ADHDcentraal wordt het initiële behandelplan op de diagnostiekdag in een multidisciplinair overleg tussen de psychiater, verpleegkundig specialist/physician assistant, psycholoog en patiënt opgesteld. Om te komen tot een behandelplan worden de resultaten van de gedane onderzoeken met de patiënt doorgenomen en worden doelen gesteld. Er is sprake van een gedeelde besluitvorming (shared decision making) en het managen van de wederzijdse verwachtingen (patiënt en behandelaar). Daarbij wordt in overleg bepaald of naast psycho-educatie en de farmacotherapie ook psychologische behandeling is geïndiceerd. Het behandelproces wordt besproken met de patiënt en voor hem/haar is meteen duidelijk wie de regiebehandelaar behandeltraject is. ADHDcentraal streeft ernaar om de verpleegkundig specialist die betrokken was bij de diagnose regiebehandelaar behandeltraject te maken. De behandeling van, naast de ADHD/ADD, veel voorkomende comorbiditeit bestaat gewoonlijk uit de volgende elementen: 1. Basisinterventies: Psycho-educatie en leefstijladviezen. 2. EHealth modules: Modules die gedeeltelijk zelfstandig en gedeeltelijk onder begeleiding van een behandelaar door te werken zijn. Bijvoorbeeld beter slapen, oefenen met ontspannen. 3. Psychologische behandeling: Het CGT-programma van ADHDcentraal volgens Safren. Daarin is uitgebreid ruimte voor persoonlijke aanpassingen van de G-schema’s volgens het cognitieve model. Tevens is er een optie voor vaardigheidstraining, een cognitieve module, Comet en CGT-I. 4. Medicamenteuze behandeling: Behandeling door VS en/of Psychiater volgens de vigerende richtlijnen.

In geval van terugval of crisis?

Bij ADHDcentraal wordt voortgang van de behandeling en de mate waarin de in het behandelplan gestelde doelen worden behaald continu gemeten. De voortgang is tevens onderwerp van het multidisciplinaire overleg tussen de behandelaren. De regiebehandelaar ziet toe op de voortgang van behandeling. Informatie inzake de voortgang van de behandeling wordt vastgelegd in het patiëntendossier. Aan het einde van het behandeltraject wordt de hele behandeling geëvalueerd met vragenlijsten uit ROM.

Jouw gegevens en privacy

Wordt er toestemming gevraagd om gegevens te delen met professionals die niet bij de behandeling betrokken zijn?

Ja

Vergoedingen

Selecteer een basisverzekering om informatie te zien over vergoedingen bij deze zorgaanbieder.
Selecteer je verzekeraar
Selecteer je basispakket

Behandelaars

Naam
Beroep
Geslacht
JP roubos
psychiater
Man
SA vreeburg
psychiater
Vrouw
J dekens
verpleegkundig specialist ggz
Man
RF knulst
verpleegkundig specialist ggz
Man
MA smits
verpleegkundig specialist ggz
Man
JWJ goes
psychiater
Vrouw
H veenstra
verpleegkundig specialist ggz
Man
SE counts
verpleegkundig specialist ggz
Vrouw
JN tessel
verpleegkundig specialist ggz
Man
WJM rijken
psychiater
Vrouw