Wachttijden

Let op: Er zijn twee verschillende soorten wachttijden. De Aanmeldwachttijd is het aantal weken tussen het maken van de eerste afspraak en de datum van deze afspraak (de intake). De Behandelwachttijd is het aantal weken tussen de datum van de intake en de start van de behandeling.

Gespecialiseerde ggz
Aanmeldwachttijd
Behandelwachttijd
Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn
0 weken
0 weken

Onder Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn
Angststoornissen
0 weken
0 weken

Onder Angststoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Angststoornissen
Depressieve stemmingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Depressieve stemmingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Depressieve stemmingsstoornissen
Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
Persoonlijkheidsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Persoonlijkheidsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Persoonlijkheidsstoornissen
Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen
Trauma en stressorgerelateerde stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Trauma en stressorgerelateerde stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Trauma en stressorgerelateerde stoornissen

Cliëntervaringen

De zorgaanbieder heeft deze gegevens niet aangeleverd.

De gang van zaken in de praktijk (Kwaliteitsstatuut)

Alle zorgaanbieders in de ggz hebben een ‘kwaliteitsstatuut’. In het kwaliteitsstatuut beschrijft een aanbieder onder meer met welke klachten je terecht kunt en hoe het zorgtraject is geregeld. Je kunt het hele kwaliteitsstatuut vinden op de website van de aanbieder, of er naar vragen als je er bent. Hieronder kun je lezen hoe een aantal zaken bij de aanbieder is geregeld.

Zorgaanbod

Wat is de algemene werkwijze in de praktijk?

Patiënten kunnen met de volgende problematiek in mijn praktijk terecht; Verscheidende psychische klachten als angsten, sombere stemmingen, druk en rusteloos gedrag, emotie regulatie problemen, identiteitsproblemen of terugkerende relatie problemen in bredere zin. Aandachtsgebied is met name de persoonlijkheidsproblematiek. Op dit moment werk ik nog voornamelijk met volwassenen en adolescenten.Behandelvorm is inzichtgevende/psychoanalytische psychotherapie van 1 of 2 keer per week 45 minuten. En psychoanalyse, 4 of 5 keer per week 45 minuten. Ik ben in opleiding tot (kinder)psychoanalytica.

Met welke klachten kun je terecht?

Onbekend

Aanmelding en intake

Hoe verloopt de aanmelding en intake?

Het betreft een eenmanspraktijk, waarbij de behandeling van aanmelding tot afronding door mij persoonlijk wordt vormgegeven. Er bestaan informele samenwerkingsverbanden met gespecialiseerde collega’s, psychologen of psychiaters, zodat de patient indien nodig, snel kan worden doorverwezen naar een gespecialiseerde collega. Voor vergoeding van de behandeling via de zorgverzekering is het noodzakelijk dat de patient over een verwijsbrief beschikt van de huisarts of specialist.Na verwijzing door huisarts of specialist, kan de patient telefonisch of via de mail een afspraak met mij maken. Een wachttijd voor het maken van een afspraak is niet geheel te voorkomen, maar ik probeer deze uiteraard zo kort mogelijk te houden; actuele informatie daarover kan ik de patient telefonisch verstrekken. In een of twee intakegesprekken probeer ik samen met de patient de klachten en problemen in kaart te brengen, waarna ik een samenvatting van mijn visie op de problematiek zal geven, en een voorstel voor behandeling zal doen. De overeenkomstl zal worden vastgelegd in een behandelplan. Eventueel kan de partner of een ander betrokken worden. Een doorverwijzing naar een gespecialiseerde collega of naar de GGZ behoort ook tot de mogelijkheden.De sessies duren 45 minuten.

Behandelproces

Hoe wordt de voortgang van de behandeling gevolgd?

Het behandelplan en dus ook de voortgang wordt regelmatig geevalueerd met de patient, in ieder geval eens per jaar. Ik maak per 1 januari 2017 gebruik van ROM-vragenlijsten. Ik heb een overeenkomst met SVR. ROM is de afkorting van routine outcome monitoring. Door middel van ROM wordt de ernst en de voor- of achteruitgang (of stabiliteit) van de klachten in kaart gerbacht en het functioneren van een patient en zijn kwaliteit van leven. De patient krijgt in ieder geval vóór de start van de behandeling en kort voor afloop van de behandeling een vragenlijst. Afhankelijk van de duur van je behandeling kunnen er ook tussentijds metingen plaatsvinden, in ieder geval minimaal 1 keer per jaar.

Hoe wordt de behandeling geëvalueerd?

Ik maak per 1 januari 2017 gebruik van ROM-vragenlijsten. Ik heb een overeenkomst met SVR. Zie vraag 14f. Hiernaast is dit onderwerp van gesprek tijdens de sessies.

Hoe wordt de tevredenheid van cliënten gemeten?

Client tevredenheid is een vast onderdeel in het gesprek.

Hoe is de communicatie met de cliënt georganiseerd?

Over het beloop van de behandeling zal in het algemeen, tenzij de patient daartegen bezwaar heeft, regelmatig verslag worden gedaan aan de huisarts. Het beloop is verder regelmatig onderwerp/onderdeel van de therapiegesprekken.

Na de behandeling

Worden de resultaten en vervolg besproken?

Ja

Jouw gegevens en privacy

Wordt er toestemming gevraagd om gegevens te delen met professionals die niet bij de behandeling betrokken zijn?

Ja

Vergoedingen

Selecteer een basisverzekering om informatie te zien over vergoedingen bij deze zorgaanbieder.
Selecteer je verzekeraar
Selecteer je basispakket

Behandelaars

Naam
Beroep
Geslacht
F valkering
psychotherapeut, gz-psycholoog
Vrouw