Wachttijden

Let op: Er zijn twee verschillende soorten wachttijden. De Aanmeldwachttijd is het aantal weken tussen het maken van de eerste afspraak en de datum van deze afspraak (de intake). De Behandelwachttijd is het aantal weken tussen de datum van de intake en de start van de behandeling.

Gespecialiseerde ggz
Aanmeldwachttijd
Behandelwachttijd
Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn
0 weken
0 weken

Onder Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn
Angststoornissen
0 weken
0 weken

Onder Angststoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Angststoornissen
Bipolaire stemmingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Bipolaire stemmingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Bipolaire stemmingsstoornissen
Depressieve stemmingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Depressieve stemmingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Depressieve stemmingsstoornissen
Diagnose onbekend
0 weken
0 weken

Onder Diagnose onbekend vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Diagnose onbekend
Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen
Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen
Neurocognitieve stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Neurocognitieve stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Neurocognitieve stoornissen
Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
Persoonlijkheidsstoornissen
6 weken
8 weken

Onder Persoonlijkheidsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Persoonlijkheidsstoornissen
Restgroep
0 weken
0 weken

Onder Restgroep vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Restgroep
Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen
Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen
Trauma en stressorgerelateerde stoornissen
6 weken
8 weken

Onder Trauma en stressorgerelateerde stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Trauma en stressorgerelateerde stoornissen
Voedings- en eetstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Voedings- en eetstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Voedings- en eetstoornissen

Cliëntervaringen

De zorgaanbieder heeft deze gegevens niet aangeleverd.

De gang van zaken in de praktijk (Kwaliteitsstatuut)

Alle zorgaanbieders in de ggz hebben een ‘kwaliteitsstatuut’. In het kwaliteitsstatuut beschrijft een aanbieder onder meer met welke klachten je terecht kunt en hoe het zorgtraject is geregeld. Je kunt het hele kwaliteitsstatuut vinden op de website van de aanbieder, of er naar vragen als je er bent. Hieronder kun je lezen hoe een aantal zaken bij de aanbieder is geregeld.

Zorgaanbod

Wat is de algemene werkwijze in de praktijk?

Aandachtsgebied, zorgaanbod: We bieden behandeling aan patiënten met persoonlijkheidsproblematiek en complexe PTSS waarbij vroegkinderlijke traumatisering en of verwaarlozing een belangrijke rol hebben gespeeld. Onze patiënten hebben last van de gevolgen van hun vroegkinderlijke traumatisering en of verwaarlozing. Ze ervaren ernstige klachten zoals dissociatie, emotieregulatie problemen, depressieve klachten, herbelevingen, nachtmerries, slaapproblemen en lopen vast in hun werk, opleiding of zijn langdurig uitgevallen op sociaal en maatschappelijk gebied. We bieden zowel stabilisatie vaardigheden aan als traumaverwerking en herstel van hechtingskwetsuren. Dit doen we door middel van individuele psychotherapie, bijvoorbeeld EMDR, Exposure, NET, sensorimotor psychotherapie, psychodynamische psychotherapie als groepspsychotherapie. Indien nodig nemen patiënten deel aan zowel de groep als individuele psychotherapie. We kunnen therapie eventueel opschalen door iemand dagelijks intensieve traumaverwerking te bieden.

Met welke klachten kun je terecht?

Onbekend

Aanmelding en intake

Hoe verloopt de aanmelding en intake?

Zie Sire-Psychotherapie.nl, kopje aanmelding12. Indien patiënten zich willen aanmelden kunnen ze tijdens de op de site vermelde tijden telefonisch contact met een van ons opnemen. We doen dan een korte screening met als insteek of wij de patiënt mogelijk behandeling kunnen bieden en maken een afspraak voor een intake. Na de intake start binnen enkele weken de behandeling. Wij adviseren patiënten ook een andere zorgaanbieder met een meer passend behandelaanbod of verwijzen ze terug naar de verwijzer met een behandeladvies, indien onze praktijk geen passend behandelaanbod heeft

Behandelproces

Hoe wordt de voortgang van de behandeling gevolgd?

De voortgang van de behandeling wordt in onze praktijk als volgt gemonitord; halfjaarlijkse behandelplan bespreking en vaker indien aangewezen, we gebruiken vragenlijsten ter ondersteuning, de SQ 48. Wij reflecteren periodiek en tijdig met de patiënt, eventueel zijn naasten en mede behandelaren de voortgang, doelmatigheid en effectiviteit van de behandeling door halfjaarlijks zijn of haar behandeldoelen te evalueren, in de groep doen hier de medegroepsgenoten aan mee.

Hoe wordt de behandeling geëvalueerd?

1 keer per half jaar

Hoe wordt de tevredenheid van cliënten gemeten?

Wij meten de tevredenheid van onze patiënten door feedback te vragen en deze te bespreken. Hiervoor gebruiken we een patiënttevredenheidsvragenlijst, de CQ Index.

Hoe is de communicatie met de cliënt georganiseerd?

We sturen, als de patiënt hiervoor toestemming geeft, een samenvatting van het behandelplan naar de verwijzer, meestal de huisarts. We dragen zorg voor een open en transparante communicatie met de patiënt en eventueel diens naasten door het behandelplan met ze te bespreken, door regelmatig stil te staan bij het verloop van de behandeling (tenminste een keer per half jaar) en de behandelrelatie (vaker, indien nodig) en door de voortgang van behandeling te meten.

Na de behandeling

Worden de resultaten en vervolg besproken?

Ja

Jouw gegevens en privacy

Wordt er toestemming gevraagd om gegevens te delen met professionals die niet bij de behandeling betrokken zijn?

Ja

Vergoedingen

Selecteer een basisverzekering om informatie te zien over vergoedingen bij deze zorgaanbieder.
Selecteer je verzekeraar
Selecteer je basispakket

Behandelaars

Naam
Beroep
Geslacht
SHM spijkers
psychiater
Vrouw
RLE hulshof
psychiater
Vrouw