Wachttijden

Let op: Er zijn twee verschillende soorten wachttijden. De Aanmeldwachttijd is het aantal weken tussen het maken van de eerste afspraak en de datum van deze afspraak (de intake). De Behandelwachttijd is het aantal weken tussen de datum van de intake en de start van de behandeling.

Gespecialiseerde ggz
Aanmeldwachttijd
Behandelwachttijd
Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn
0 weken
0 weken

Onder Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn
Angststoornissen
0 weken
0 weken

Onder Angststoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Angststoornissen
Depressieve stemmingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Depressieve stemmingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Depressieve stemmingsstoornissen
Diagnose onbekend
0 weken
0 weken

Onder Diagnose onbekend vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Diagnose onbekend
Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
Persoonlijkheidsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Persoonlijkheidsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Persoonlijkheidsstoornissen
Restgroep
0 weken
0 weken

Onder Restgroep vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Restgroep
Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen
Trauma en stressorgerelateerde stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Trauma en stressorgerelateerde stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Trauma en stressorgerelateerde stoornissen
Voedings- en eetstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Voedings- en eetstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Voedings- en eetstoornissen

Cliëntervaringen

De zorgaanbieder heeft deze gegevens niet aangeleverd.

De gang van zaken in de praktijk (Kwaliteitsstatuut)

Alle zorgaanbieders in de ggz hebben een ‘kwaliteitsstatuut’. In het kwaliteitsstatuut beschrijft een aanbieder onder meer met welke klachten je terecht kunt en hoe het zorgtraject is geregeld. Je kunt het hele kwaliteitsstatuut vinden op de website van de aanbieder, of er naar vragen als je er bent. Hieronder kun je lezen hoe een aantal zaken bij de aanbieder is geregeld.

Zorgaanbod

Wat is de algemene werkwijze in de praktijk?

Patiëntenpopulatie: (jong)volwassenen vanaf 18 jaar, die kampen met angst- en stemmingsklachten, persoonlijkheidsproblematiek, levensfase- en identiteitsproblemen, en lichte eetproblematiek. Ook voor de behandeling van sociale/relationele problemen (problemen rond verbinden, intimiteit, verlegenheid, eenzaamheid) én voor hulp bij werk/studieproblemen (waaronder burn-out) kan je in de praktijk terecht. Algemene visie/werkwijze: Ik werk vanuit psychodynamisch/psychoanalytisch referentiekader en ga ervan uit dat psychische klachten samenhangen met de manier waarop mensen bewust en onbewust met zichzelf en anderen omgaan. Veelal liggen hier complexe, onbewuste patronen aan ten grondslag, die eerder in iemands leven zijn ontstaan. De behandeling is gericht op het samen onderzoeken van deze onderliggende patronen. Het gaat om het begrijpen van emoties, gedachten, gevoelens, ervaringen en drijfveren. Meer bewustwording hiervan, leidt op den duur tot meer rust, voldoening, tevredenheid, een toenemend gevoel van eigen regie over het leven en tot meer psychische gezondheid. De therapie bestaat uit wekelijkse face to face gesprekken van 45 minuten, en duurt zo lang als nodig. Indien het door omstandigheden niet mogelijk is naar de praktijk te komen, maak ik gebruik van beeldbellen. Waar nodig betrek ik ook partner en familie bij de behandeling. De behandeling is altijd afgestemd op het unieke verhaal van patiënt, diens klachten en hulpvraag.

Met welke klachten kun je terecht?

Onbekend

Aanmelding en intake

Hoe verloopt de aanmelding en intake?

Aanmeldingen komen telefonisch of per mail binnen bij mij, praktijkhouder L Simis. Met patiënten plan ik vervolgens een afspraak voor een eerste kennismakingsgesprek. In dit eerste gesprek worden om te beginnen relevante administratieve en praktische zaken besproken, o.a. met betrekking tot verwijsbrief, kosten/vergoeding van de therapie, uitleg over werkwijze en intakeprocedure. Daarna volgt een gesprek (45 tot 60 min) waarin patiënt en ik samen klachten en hulpvraag inventariseren.

Behandelproces

Hoe wordt de voortgang van de behandeling gevolgd?

Regelmatige evaluatiegesprekken met patiëntROM metingenVoortgangsbesprekingen in intervisie/supervisie

Hoe wordt de behandeling geëvalueerd?

De behandeling wordt regelmatig geëvalueerd tijdens de therapie. Dit gebeurt minimaal 1 keer per jaar. Het behandelplan, opgesteld bij de start van de therapie, vormt hierbij het uitgangspunt. Ook vult de cliënt de ROM opnieuw in.

Hoe wordt de tevredenheid van cliënten gemeten?

Tevredenheid meet ik in de gesprekken met patiënt en via de ROM. Beleving van de therapie is een terugkerend onderwerp in de therapiegesprekken. Minimaal 1 keer per jaar wordt er expliciet bij stil gestaan.

Hoe is de communicatie met de cliënt georganiseerd?

Na de intakegesprekken en het adviesgesprek evalueer ik de voortgang van de behandeling regelmatig samen met patiënten. Dit gebeurt minimaal 1 keer per jaar, en vaker indien er sprake is van stagnatie. In samenspraak met patiënt worden er - indien nodig - wijzigingen of aanvullingen aangebracht in het behandelplan.

Na de behandeling

Worden de resultaten en vervolg besproken?

Ja

Jouw gegevens en privacy

Wordt er toestemming gevraagd om gegevens te delen met professionals die niet bij de behandeling betrokken zijn?

Ja

Vergoedingen

Selecteer een basisverzekering om informatie te zien over vergoedingen bij deze zorgaanbieder.
Selecteer je verzekeraar
Selecteer je basispakket

Behandelaars

Naam
Beroep
Geslacht
LM simis
psychotherapeut
Vrouw
MKE brants
psychotherapeut
Vrouw