Wachttijden

Let op: Er zijn twee verschillende soorten wachttijden. De Aanmeldwachttijd is het aantal weken tussen het maken van de eerste afspraak en de datum van deze afspraak (de intake). De Behandelwachttijd is het aantal weken tussen de datum van de intake en de start van de behandeling.

Basis ggz
Aanmeldwachttijd
Behandelwachttijd
Alle aandoeningen
0 weken
0 weken
Gespecialiseerde ggz
Aanmeldwachttijd
Behandelwachttijd
Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn
0 weken
0 weken

Onder Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn
Angststoornissen
0 weken
0 weken

Onder Angststoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Angststoornissen
Bipolaire stemmingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Bipolaire stemmingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Bipolaire stemmingsstoornissen
Depressieve stemmingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Depressieve stemmingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Depressieve stemmingsstoornissen
Diagnose onbekend
0 weken
0 weken

Onder Diagnose onbekend vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Diagnose onbekend
Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen
0 weken
20 weken

Onder Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen
Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen
Neurocognitieve stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Neurocognitieve stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Neurocognitieve stoornissen
Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
Persoonlijkheidsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Persoonlijkheidsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Persoonlijkheidsstoornissen
Restgroep
0 weken
0 weken

Onder Restgroep vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Restgroep
Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen
Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen
Trauma en stressorgerelateerde stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Trauma en stressorgerelateerde stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Trauma en stressorgerelateerde stoornissen
Voedings- en eetstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Voedings- en eetstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Voedings- en eetstoornissen

Cliëntervaringen

De zorgaanbieder heeft deze gegevens niet aangeleverd.

De gang van zaken in de instelling (Kwaliteitsstatuut)

Alle zorgaanbieders in de ggz hebben een ‘kwaliteitsstatuut’. In het kwaliteitsstatuut beschrijft een aanbieder onder meer met welke klachten je terecht kunt en hoe het zorgtraject is geregeld. Je kunt het hele kwaliteitsstatuut vinden op de website van de aanbieder, of er naar vragen als je er bent. Hieronder kun je lezen hoe een aantal zaken bij de aanbieder is geregeld.

Zorgaanbod

Wat is de algemene werkwijze in de praktijk?

IrisZorg biedt zorgtrajecten voor opvang, wonen, werken en (blended) verslavingsbehandeling aan jongeren, volwassenen en gezinnen.Ons zorgaanbod bestaat uit: • verslavingszorg (ambulant en klinisch) • forensische zorg (ambulant en klinisch) • jeugdggz • verslavingsreclassering• preventie• ambulante begeleiding en wonen bij Irisorg• werken, activiteiten en lerenIrisZorg biedt verslavingszorg aan zowel in de generalistische basis ggz (gbggz) als de specialistische ggz (sggz). Binnen de sggz wordt de zorg aangeboden in zorgpad verslaving (V) en zorgpad verslaving, opvang en wonen (VOW). In zorgpad VOW worden zoveel mogelijk geïntegreerde trajecten aangeboden (behandeling en begeleiding). Een klinische behandeling wordt ingezet om ambulante trajecten te intensiveren (detox, diagnostiek, onvoldoende resultaat ambulant, WVGGZ) en duurt zo kort als mogelijk. We bieden medicamenteuze verslavingsbehandeling; onder andere methadon- en medische heroïnebehandeling.IrisZorg werkt vanuit herstelondersteunende zorg. De herstelvisie is overal in verankerd, onder meer in onze basis methodieken de Community Reinforcement Approach (CRA) en Krachtwerk. De focus blijft integraal werken, dus behandeling en begeleiding in optimale afstemming. Dit is nodig voor goede herstelgerichte zorg en terugvalpreventie. De wensen, doelen, kwaliteiten en mogelijkheden van de cliënt zijn richtinggevend. Het netwerk van de cliënt wordt zoveel mogelijk betrokken.

Met welke klachten kun je terecht?

Onbekend

Kun je terecht voor hoogspecialistische behandelingen (3e lijns ggz)?

Nee, dit soort behandelingen bieden wij niet.

Welke andere speciale behandelingen zijn er?

  • Dubbele diagnose (aanbod specifiek gericht op behandeling van bijvoorbeeld verslaving icm een psychische stoornis of een eetstoornis icm PTSS), namelijk:

    verslaving en psychische stoornis

  • Overig, namelijk:

    IrisZorg heeft twee JeugdFact teams in Arnhem en Nijmegen waar cliënten t/m 23 jaar ook met andere diagnoses terecht kunnen zoals: - Angst- Aandachtstekort- Depressie- Pervasief- Persoonlijkheid

Aanmelding en intake

Hoe verloopt de aanmelding?

De cliënt heeft een digitale of papieren verwijsbrief van de huisarts of andere geldige verwijzer. Indien er sprake is van een digitale verwijzing neemt IrisZorg contact op met de cliënt. Bij een papieren verwijsbrief neemt de cliënt contact op met IrisZorg. Na aanmelding voor een behandeling krijgt de cliënt een telefonische triage en een uitnodiging voor een eerste gesprek.Tevens ontvangt elke cliënt van 16 jaar of ouder op het moment dat hij/zij op de wachtlijst wordt geplaatst een account voor het e-healthplatform Minddistrict met een welkomstmodule. De welkomstmodule geeft de cliënt informatie over IrisZorg, biedt psycho-educatie over verslaving en de CRA-methodiek en stelt vragen aan de cliënt die worden gebruikt als input bij het intakegesprek. Daarnaast kan de cliënt gebruik maken van zelfhulpmodules/dagboeken zoals Beter slapen, Zelfbeeld, Oefenen met ontspannen, Middelendagboek, dagboek Positieve ervaring en kan de cliënt via Minddistrict gegevens die van hem/haar zijn vastgelegd in het EPD inzien, zoals cliëntgegevens, gebruik van middelen en medicatiegegevens. Het eerste gesprek wordt in samenspraak met de cliënt ingepland bij de regiebehandelaar en (mede)behandelaar. Wanneer cliënt telefonisch moeilijk bereikbaar is kan de afspraak ook schriftelijk worden gemaakt. Er wordt altijd een schriftelijke bevestiging verstuurd per post of naar het opgegeven e-mailadres, eventueel in combinatie met een SMS-bericht. Hierbij wordt tevens schriftelijk informatie verstrekt over IrisZorg waarin opgenomen een verwijzing naar de website van IrisZorg voor aanvullende informatie.Voor het eerste gesprek wordt het volgende van de cliënt gevraagd:• verwijsbrief van de huisarts of verwijzer indien deze meegegeven is op papier• een bewijs van inschrijving zorgverzekeraar (zorgpas van zorgverzekeraar)• een geldig legitimatiebewijs (paspoort, ID-bewijs of rijbewijs)• een actueel medicatieoverzicht (incl. naam apotheek)• toestemmingsverklaring informatie-uitwisseling met huisarts, indien van toepassingDe behandeling van IrisZorg start zo snel mogelijk nadat de cliënt zich heeft aangemeld. Soms heeft IrisZorg te maken met wachttijden. De wachttijden staan vermeld op de website van IrisZorg.

Hoe verlopen intake en diagnose?

Het eerste gesprek met de cliënt, en bij voorkeur zijn/haar naasten, vindt plaats met een regiebehandelaar en (mede)behandelaar. De regiebehandelaar is verantwoordelijk voor het vaststellen van de diagnose. De regiebehandelaar is tevens verantwoordelijk voor afname van de MATE, de risicotaxatie, kindcheck, zorgvraagtypering (HONOS+) en op indicatie screening op comobiditeit. In het geval van forensische zorg wordt de Fare afgenomen. Voor jeugd wordt in de intakefase een systeemtaxatie uitgevoerd. Delen van het diagnostisch proces kunnen door andere behandelaren worden uitgevoerd. Tijdens de diagnostische fase worden de problemen en de persoonlijke situatie van de cliënt in kaart gebracht. De diagnose en de hulpvraag van de cliënt vormen het uitgangspunt bij het opstellen van het zorgplan in samenspraak met de cliënt.De regie- en of (mede)behandelaar zal tijdig een andere discipline, bijvoorbeeld een psychiater, klinisch psycholoog of verslavingsarts, consulteren wanneer hij of zij behoefte heeft aan overleg of advies m.b.t. het stellen van de diagnose of het uit te zetten behandelbeleid. De regiebehandelaar draagt er zorg voor dat de diagnose wordt besproken in het multidisciplinair overleg.

Behandelproces

Hoe wordt het behandelplan opgesteld?

Het zorgplan wordt (mede) opgesteld door de regiebehandelaar in samenspraak met de cliënt, belangrijke naasten en/of wettelijk vertegenwoordiger, en andere naast de regiebehandelaar betrokken (mede)behandelaren. Het zorgplan bevat een beschrijvende- en classificerende diagnose, het behandelbeleid, doelen en interventies zoals deze samen met de cliënt zijn bepaald. Verder beschrijft het plan de manier waarop en het tijdspad waarin de behandeling deze doelen tracht te bereiken. De regiebehandelaar zorgt er voor dat het zorgplan aan de cliënt wordt voorgelegd en in een MDO met andere betrokken behandelaren wordt besproken.

Hoe wordt de voortgang van de behandeling gevolgd?

De voortgang van een lopende behandeling wordt besproken in de behandelgesprekken en evaluaties met cliënt en zo nodig in het MDO aan de hand van het zorgplan en de ROM-uitkomsten. De frequentie van de behandelgesprekken wordt afgestemd op de fase van de behandeling.

Hoe wordt de behandeling geëvalueerd?

Binnen IrisZorg evalueert de regiebehandelaar de behandeling, afhankelijk van het zorgpad, minimaal eens per halfjaar. De frequentie van de evaluatie is vastgelegd in het zorgplan ( eenmaal per 3 of 6 maanden, afhankelijk van het zorgpad).Deze evaluatie vindt plaats met de cliënt en eventuele naasten en/of wettelijk vertegenwoordiger. Tijdens de evaluatie worden de volgende onderdelen besproken:• de voortgang van de behandeling;• realisatie van de doelen en interventies die in het zorgplan zijn gesteld;• het proces en de samenwerking (met betrekking tot eventuele andere zorgverleners);• de doelmatigheid, intensiteit en de effectiviteit van de behandeling.Op basis van de evaluatie wordt het zorgplan in samenspraak met de cliënt zo nodig bijgesteld.Wanneer uit de evaluatie blijkt dat voortzetting van behandeling onvoldoende zal bijdragen aan het herstel van de cliënt kan de behandeling worden bijgesteld, overgedragen of beëindigd.

Hoe wordt de tevredenheid van cliënten gemeten?

De tevredenheid van cliënten is een terugkerend gespreksonderwerp tijdens de behandelgesprekken en/of evaluaties. Daarnaast wordt jaarlijks de tevredenheid gemeten door middel van de CQ-index. De CQ-index (Consumer Quality Index) is een gestandaardiseerde vragenlijst. Hiermee worden ervaringen van cliënten gemeten. De resultaten, die anoniem en vertrouwelijk behandeld worden, gebruikt IrisZorg om de kwaliteit van zorg te verbeteren. IrisZorg stimuleert cliënten deze lijsten in te vullen.

Na de behandeling

Hoe worden de resultaten en vervolg besproken?

Het zorgplan wordt (mede) opgesteld door de regiebehandelaar in samenspraak met de cliënt, belangrijke naasten en/of wettelijk vertegenwoordiger, en andere naast de regiebehandelaar betrokken (mede)behandelaren. Het zorgplan bevat een beschrijvende- en classificerende diagnose, het behandelbeleid, doelen en interventies zoals deze samen met de cliënt zijn bepaald. Verder beschrijft het plan de manier waarop en het tijdspad waarin de behandeling deze doelen tracht te bereiken. De regiebehandelaar zorgt er voor dat het zorgplan aan de cliënt wordt voorgelegd en in een MDO met andere betrokken behandelaren wordt besproken.

In geval van terugval of crisis?

De voortgang van een lopende behandeling wordt besproken in de behandelgesprekken en evaluaties met cliënt en zo nodig in het MDO aan de hand van het zorgplan en de ROM-uitkomsten. De frequentie van de behandelgesprekken wordt afgestemd op de fase van de behandeling.

Jouw gegevens en privacy

Wordt er toestemming gevraagd om gegevens te delen met professionals die niet bij de behandeling betrokken zijn?

Ja

Vergoedingen

Selecteer een basisverzekering om informatie te zien over vergoedingen bij deze zorgaanbieder.
Selecteer je verzekeraar
Selecteer je basispakket

Behandelaars

Naam
Beroep
Geslacht
S asl baakhtari
psychiater
Vrouw
IJMW voets
verpleegkundig specialist ggz
Vrouw
LPM VAN dinter
gz-psycholoog
Vrouw
N nadery
psychiater
Man
IAM albers
gz-psycholoog, psychotherapeut
Vrouw
N jansen
gz-psycholoog
Vrouw
ME borger
gz-psycholoog
Vrouw
MR faizi
arts
Man
MH VAN melick
psychiater
Vrouw
RRM wessels
gz-psycholoog
Vrouw