Wachttijden

Let op: Er zijn twee verschillende soorten wachttijden. De Aanmeldwachttijd is het aantal weken tussen het maken van de eerste afspraak en de datum van deze afspraak (de intake). De Behandelwachttijd is het aantal weken tussen de datum van de intake en de start van de behandeling.

Basis ggz
Aanmeldwachttijd
Behandelwachttijd
Alle aandoeningen
0 weken
0 weken
Gespecialiseerde ggz
Aanmeldwachttijd
Behandelwachttijd
Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn
0 weken
0 weken

Onder Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn
Angststoornissen
0 weken
0 weken

Onder Angststoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Angststoornissen
Bipolaire stemmingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Bipolaire stemmingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Bipolaire stemmingsstoornissen
Depressieve stemmingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Depressieve stemmingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Depressieve stemmingsstoornissen
Diagnose onbekend
2 weken
0 weken

Onder Diagnose onbekend vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Diagnose onbekend
Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen
Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen
Neurocognitieve stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Neurocognitieve stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Neurocognitieve stoornissen
Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
Persoonlijkheidsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Persoonlijkheidsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Persoonlijkheidsstoornissen
Restgroep
0 weken
0 weken

Onder Restgroep vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Restgroep
Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen
Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen
Trauma en stressorgerelateerde stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Trauma en stressorgerelateerde stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Trauma en stressorgerelateerde stoornissen
Voedings- en eetstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Voedings- en eetstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Voedings- en eetstoornissen

Cliëntervaringen

Scores

(Gebaseerd op 43 ervaringen)
8,4/10
9,6/10
9,6/10
9,6/10
8,2/10

De gang van zaken in de instelling (Kwaliteitsstatuut)

Alle zorgaanbieders in de ggz hebben een ‘kwaliteitsstatuut’. In het kwaliteitsstatuut beschrijft een aanbieder onder meer met welke klachten je terecht kunt en hoe het zorgtraject is geregeld. Je kunt het hele kwaliteitsstatuut vinden op de website van de aanbieder, of er naar vragen als je er bent. Hieronder kun je lezen hoe een aantal zaken bij de aanbieder is geregeld.

Zorgaanbod

Wat is de algemene werkwijze in de praktijk?

Stichting Prisma Praktijk is een samenwerkingsverband van zelfstandig gevestigde professionals, gevestigd in Amsterdam. Ons aanbod bestaat uit behandeling binnen de ambulante generalistische basis GGZ en gespecialiseerde GGZ. Cliënten kunnen bij ons terecht voor coaching, mediation, partnerrelatietherapie, gezinstherapie, psychosociale consulten en andere begeleidingsmethodieken aangeboden door behandelaren, zowel individueel als in groepsverband. Binnen Prisma werken de behandelaren op zodanige wijze samen dat de verschillende disciplines en achtergronden van de behandelaren elkaar versterken ten behoeve van de cliënten. Onze gedeelde visie is dat de behandelingen op herstel gericht zijn en in een veilig therapeutische klimaat plaatsvinden. Ons aanbod in behandelvormen bestaat uit: CGT, systeemtherapie, EMDR, schematherapie, cliëntgerichte psychotherapie, psychodynamische psychotherapie, integratieve psychotherapie, E-health. Ook bieden wij de mogelijkheid tot de uitvoer van psychodiagnostiek.

Met welke klachten kun je terecht?

Onbekend

Kun je terecht voor hoogspecialistische behandelingen (3e lijns ggz)?

Nee, dit soort behandelingen bieden wij niet.

Welke andere speciale behandelingen zijn er?

  • Dubbele diagnose (aanbod specifiek gericht op behandeling van bijvoorbeeld verslaving icm een psychische stoornis of een eetstoornis icm PTSS), namelijk:

  • Overig, namelijk:

    Onze instelling biedt een schematherapiegroep voor homoseksuele mannen.

Aanmelding en intake

Hoe verloopt de aanmelding?

Stichting Prisma Praktijk beschikt over een Handleiding Kwaliteitssysteem waarin de procedure van aanmelding tot afsluiting van de behandeling wordt beschreven ter inzage voor behandelaren: Er is een aanmeldfunctionaris die de aanmeldingen die binnenkomen via de website, mail of telefoon bekijkt en doorstuurt naar de behandelaren. Daarnaast komen ook aanmeldingen direct binnen bij de verschillende behandelaren. De behandelaren nemen vervolgens contact op met de aanmelder. Telefonisch of via de mail vindt een korte screening plaats. De afspraak voor intake wordt via telefonisch overleg of mail vastgelegd en bevestigd.

Hoe verlopen intake en diagnose?

Stichting Prisma Praktijk beschikt over een Handleiding Kwaliteitssysteem waarin de procedure is beschreven ter inzage voor behandelaren:Onder 14 is omschreven hoe de aanmelding binnenkomt en hoe de afspraak vervolgens wordt gepland. De intake wordt gedaan door een behandelaar die ruimte heeft voor nieuwe cliënten. Wanneer het geen GZ-psycholoog of psychotherapeut betreft (bijvoorbeeld een opleideling of SPV’er) vindt de intake plaats in aanwezigheid van een indicerend regiebehandelaar. De beslissing over behandelaar en het behandelplan volgt uit de bespreking vanuit het indicatieoverleg. Verantwoordelijkheden indicerend regiebehandelaar: tijdens de intake wordt het indicatiestellingsformulier ingevuld. Ook wordt de kindcheck gedaan en wordt het risico op huiselijk geweld ingeschat. Daarnaast is aandacht voor mogelijke suïcidaliteit. Ook is aandacht voor andere vormen van destructief gedrag waaronder middelengebruik of automutilatie. Cliënten worden gewezen op de praktijkinformatie (Informatie over de praktijk – Prisma Praktijk (prisma-praktijk.nl), waarin berichtgeving aan de huisarts, het proces van de behandeling, medicatiebeleid, gemiddelde duur van de gesprekken, afspraken rondom het afzeggen van de afspraken, ROM (OQ-45), informatieverstrekking, AVG en kwaliteit, de algemene leveringsvoorwaarden , en kwaliteitsborging beschreven staan. De indicerend regiebehandelaar analyseert het probleem, op basis van professionele kennis en ervaring, samen met de cliënt en eventueel met gebruik van deskundigheid van andere zorgverleners. Hij maakt een probleemanalyse, stelt een diagnose, en maakt een behandelplan op hoofdlijnen voor behandeling en begeleiding in samenspraak met de cliënt (matched care). Er volgt een schriftelijk terugkoppeling aan de verwijzer als het behandelplan is vastgesteld.

Behandelproces

Hoe wordt het behandelplan opgesteld?

Stichting Prisma Praktijk beschikt over een proceduredocument ter inzage voor behandelaren waarin het opstellen van het behandelplan wordt beschreven:Bij een behandeling in de SGGZ vindt een multidisciplinair overleg plaats o.b.v. formulier indicatiestelling LVVP?in aanwezigheid van een specialist (psychiater) voor akkoord behandelplan en diagnose. Indien nodig volgt een overdracht van de indicerend naar de coördinerend regiebehandelaar. Bij een behandeling binnen de BGGZ is overleg met de regiebehandelaar afdoende voor akkoord behandelplan en diagnose. ? Adviesgesprek?voorafgaand aan behandeling? De gestelde indicatie wordt voorafgaand aan de behandeling met de cliënt besproken. Hierbij wordt de cliënt geïnformeerd over de eventuele, geschatte wachttijd na de indicatiestelling, de wijze waarop deze tijdens de wachttijd de?behandelaar?op de hoogte kan stellen van relevante wijzigingen in zijn situatie.?? Indien cliënt?akkoord?is wordt er een behandelplan opgesteld?gebaseerd op de indicatiesteling.?? Indien de behandelaar geen GZ-psycholoog of psychotherapeut is, is de (coördinerend) regiebehandelaar verantwoordelijk voor de behandeling. Dat houdt in dat het behandelproces tijdens de werkbegeleiding wordt geëvalueerd tussen opleideling/behandelaar en (coördinerend) regiebehandelaar, en de (coördinerend) regiebehandelaar contact legt met de cliënt (face-to-face, telefonisch of per mail) om na te vragen of de behandeling naar wens verloopt. De behandelaar voorziet de indicerend en coördinerend regiebehandelaar regelmatig en op tijd van relevante informatie, zodat deze zijn verantwoordelijkheden kan waarmaken. ? Behandelplan? Opstellen, bespreken van behandelplan?en vastleggen in dossier.?In het behandelplan zijn tenminste bepalingen opgenomen betreffende:? - doelstelling van de behandeling?? - wijze waarop de doelstelling wordt gerealiseerd (behandelvorm), frequentie van??sessies, geschatte duur van de behandeling? - diagnose(s)?op inzichtelijke wijze weergegeven in termen van psychologische, sociale?en somatische aspecten van de stoornis? - voorwaarden waaronder de psychotherapeutische of psychologische?behandeling plaatsvindt?? - mogelijkheden voor bijstelling van het behandelplan gedurende?de looptijd van de behandeling?en wanneer de evaluatie plaatsvindt - kosten van de behandeling voor de cliënt (eigen risico) - wie voor de verschillende onderdelen van de behandeling en begeleiding verantwoordelijk is en op welke wijze afstemming plaatsvindt tussen meerdere zorgverleners, en wie de patiënt/cliënt op die afstemming kan aanspreken (de coördinerend regiebehandelaar).- In het behandelplan of in algemene voorwaarden/afspraken is opgenomen op welke manier te handelen bij een crisis en op welke manier voor waarneming tijdens afwezigheid van de coördinerend regiebehandelaar wordt zorggedragen. De uitvoering van het behandelplan vereist de toestemming van de cliënt. Van een?mondelinge toezegging?wordt melding gemaakt in het EPD.?Indien er geen overeenstemming over het behandelplan wordt bereikt heeft de behandelaar een inspanningsverplichting t.a.v. door- of terug verwijzing. De inspanningsverplichting houdt niet in dat de behandelaar verplicht is de gewenste doorverwijzing te regelen; hij/zij is echter wel verplicht?hier enige moeite voor te doen waarbij een?aantekening in het dossier of?EPD?wordt?gemaakt.??

Hoe wordt de voortgang van de behandeling gevolgd?

Stichting Prisma Praktijk beschikt over een Handleiding Kwaliteitssysteem waarin de procedure is beschreven ter inzage voor behandelaren:Bijstelling van het behandelplan vindt plaats als daar aanleiding toe bestaat na zorgvuldige afweging van noodzaak, betekenis en functie, mede voortkomend uit de evaluatie periodes (zie procedure evaluatie-afsluiting) gekoppeld aan de ROM of andere eerder afgenomen vragenlijsten.?? De cliënt wordt betrokken bij bijstellingen van het behandelplan. Dit wordt ondertekend, of mondeling besproken, en vastgelegd in het?cliëntdossier.?

Hoe wordt de behandeling geëvalueerd?

Stichting Prisma Praktijk beschikt over een Handleiding Kwaliteitssysteem waarin de procedure van het evalueren van behandelingen is beschreven ter inzage voor behandelaren:Na een half jaar - uitgaande van ingangsdatum van behandeling - wordt geëvalueerd waarbij besproken wordt of de behandeling verlengd of beëindigd wordt. Behandelaar evalueert conform de afspraken in het behandelplan of zoveel eerder als nodig op initiatief van cliënt of behandelaar, aan de hand van het behandelplan, gestelde doelen en ROM. Punten die aan de orde komen zijn: vermindering van de klachten, verbetering van het functioneren of kwaliteit van het leven, bejegening van de cliënt door de behandelaar, wensen en mogelijkheden voor verwijzing en nazorg.

Hoe wordt de tevredenheid van cliënten gemeten?

Meting van de tevredenheid van cliënten gebeurt middels de CQi, al dan niet anoniem, aan het eind van de behandeling.

Na de behandeling

Hoe worden de resultaten en vervolg besproken?

Stichting Prisma Praktijk beschikt over een proceduredocument ter inzage voor behandelaren waarin het opstellen van het behandelplan wordt beschreven:Bij een behandeling in de SGGZ vindt een multidisciplinair overleg plaats o.b.v. formulier indicatiestelling LVVP?in aanwezigheid van een specialist (psychiater) voor akkoord behandelplan en diagnose. Indien nodig volgt een overdracht van de indicerend naar de coördinerend regiebehandelaar. Bij een behandeling binnen de BGGZ is overleg met de regiebehandelaar afdoende voor akkoord behandelplan en diagnose. ? Adviesgesprek?voorafgaand aan behandeling? De gestelde indicatie wordt voorafgaand aan de behandeling met de cliënt besproken. Hierbij wordt de cliënt geïnformeerd over de eventuele, geschatte wachttijd na de indicatiestelling, de wijze waarop deze tijdens de wachttijd de?behandelaar?op de hoogte kan stellen van relevante wijzigingen in zijn situatie.?? Indien cliënt?akkoord?is wordt er een behandelplan opgesteld?gebaseerd op de indicatiesteling.?? Indien de behandelaar geen GZ-psycholoog of psychotherapeut is, is de (coördinerend) regiebehandelaar verantwoordelijk voor de behandeling. Dat houdt in dat het behandelproces tijdens de werkbegeleiding wordt geëvalueerd tussen opleideling/behandelaar en (coördinerend) regiebehandelaar, en de (coördinerend) regiebehandelaar contact legt met de cliënt (face-to-face, telefonisch of per mail) om na te vragen of de behandeling naar wens verloopt. De behandelaar voorziet de indicerend en coördinerend regiebehandelaar regelmatig en op tijd van relevante informatie, zodat deze zijn verantwoordelijkheden kan waarmaken. ? Behandelplan? Opstellen, bespreken van behandelplan?en vastleggen in dossier.?In het behandelplan zijn tenminste bepalingen opgenomen betreffende:? - doelstelling van de behandeling?? - wijze waarop de doelstelling wordt gerealiseerd (behandelvorm), frequentie van??sessies, geschatte duur van de behandeling? - diagnose(s)?op inzichtelijke wijze weergegeven in termen van psychologische, sociale?en somatische aspecten van de stoornis? - voorwaarden waaronder de psychotherapeutische of psychologische?behandeling plaatsvindt?? - mogelijkheden voor bijstelling van het behandelplan gedurende?de looptijd van de behandeling?en wanneer de evaluatie plaatsvindt - kosten van de behandeling voor de cliënt (eigen risico) - wie voor de verschillende onderdelen van de behandeling en begeleiding verantwoordelijk is en op welke wijze afstemming plaatsvindt tussen meerdere zorgverleners, en wie de patiënt/cliënt op die afstemming kan aanspreken (de coördinerend regiebehandelaar).- In het behandelplan of in algemene voorwaarden/afspraken is opgenomen op welke manier te handelen bij een crisis en op welke manier voor waarneming tijdens afwezigheid van de coördinerend regiebehandelaar wordt zorggedragen. De uitvoering van het behandelplan vereist de toestemming van de cliënt. Van een?mondelinge toezegging?wordt melding gemaakt in het EPD.?Indien er geen overeenstemming over het behandelplan wordt bereikt heeft de behandelaar een inspanningsverplichting t.a.v. door- of terug verwijzing. De inspanningsverplichting houdt niet in dat de behandelaar verplicht is de gewenste doorverwijzing te regelen; hij/zij is echter wel verplicht?hier enige moeite voor te doen waarbij een?aantekening in het dossier of?EPD?wordt?gemaakt.??

In geval van terugval of crisis?

Stichting Prisma Praktijk beschikt over een Handleiding Kwaliteitssysteem waarin de procedure is beschreven ter inzage voor behandelaren:Bijstelling van het behandelplan vindt plaats als daar aanleiding toe bestaat na zorgvuldige afweging van noodzaak, betekenis en functie, mede voortkomend uit de evaluatie periodes (zie procedure evaluatie-afsluiting) gekoppeld aan de ROM of andere eerder afgenomen vragenlijsten.?? De cliënt wordt betrokken bij bijstellingen van het behandelplan. Dit wordt ondertekend, of mondeling besproken, en vastgelegd in het?cliëntdossier.?

Jouw gegevens en privacy

Wordt er toestemming gevraagd om gegevens te delen met professionals die niet bij de behandeling betrokken zijn?

Ja

Vergoedingen

Selecteer een basisverzekering om informatie te zien over vergoedingen bij deze zorgaanbieder.
Selecteer je verzekeraar
Selecteer je basispakket

Behandelaars

Naam
Beroep
Geslacht
JJ harju
gz-psycholoog, psychotherapeut
Man
OL DE kaper
gz-psycholoog
Vrouw
B carboex
gz-psycholoog
Man
EM croese
klinisch psycholoog
Vrouw
P rehwinkel
psychotherapeut
Vrouw
MPM vorstenbosch
psychiater
Vrouw
J vermeulen
gz-psycholoog
Man
AM doornkate
psychotherapeut, gz-psycholoog
Vrouw
GMGI ramaekers
psychiater
Man