Wachttijden

Let op: Er zijn twee verschillende soorten wachttijden. De Aanmeldwachttijd is het aantal weken tussen het maken van de eerste afspraak en de datum van deze afspraak (de intake). De Behandelwachttijd is het aantal weken tussen de datum van de intake en de start van de behandeling.

Gespecialiseerde ggz
Aanmeldwachttijd
Behandelwachttijd
Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn
0 weken
0 weken

Onder Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn
Angststoornissen
30 weken
1 week

Onder Angststoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Angststoornissen
Bipolaire stemmingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Bipolaire stemmingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Bipolaire stemmingsstoornissen
Depressieve stemmingsstoornissen
30 weken
1 week

Onder Depressieve stemmingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Depressieve stemmingsstoornissen
Diagnose onbekend
0 weken
0 weken

Onder Diagnose onbekend vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Diagnose onbekend
Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen
Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen
Neurocognitieve stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Neurocognitieve stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Neurocognitieve stoornissen
Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
30 weken
1 week

Onder Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
Persoonlijkheidsstoornissen
30 weken
1 week

Onder Persoonlijkheidsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Persoonlijkheidsstoornissen
Restgroep
0 weken
0 weken

Onder Restgroep vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Restgroep
Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen
Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen
30 weken
1 week

Onder Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen
Trauma en stressorgerelateerde stoornissen
30 weken
1 week

Onder Trauma en stressorgerelateerde stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Trauma en stressorgerelateerde stoornissen
Voedings- en eetstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Voedings- en eetstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Voedings- en eetstoornissen

Cliëntervaringen

De zorgaanbieder heeft deze gegevens niet aangeleverd.

De gang van zaken in de praktijk (Kwaliteitsstatuut)

Alle zorgaanbieders in de ggz hebben een ‘kwaliteitsstatuut’. In het kwaliteitsstatuut beschrijft een aanbieder onder meer met welke klachten je terecht kunt en hoe het zorgtraject is geregeld. Je kunt het hele kwaliteitsstatuut vinden op de website van de aanbieder, of er naar vragen als je er bent. Hieronder kun je lezen hoe een aantal zaken bij de aanbieder is geregeld.

Zorgaanbod

Wat is de algemene werkwijze in de praktijk?

Doelgroep: Cliënten vanaf 18 jaar, die psychische klachten hebben waarvoor individuele psychotherapie binnen de gespecialiseerde ggz door de huisarts is geïndiceerd. Deze klachten kunnen bijvoorbeeld liggen op het gebied van angststoornissen, stemmingsstoornissen, milde eetstoornissen, trauma-gerelateerde problematiek en/of persoonlijkheidsproblematiek. Deze klachten zorgen vaak voor problemen in interpersoonlijke contacten en problemen op werk/leergebied. Doel van de behandeling: Het doel van psychotherapie is psychische klachten op te heffen, te verminderen en/of om er beter mee om te leren gaan, door het op methodische wijze beïnvloeden van symptomen en het teweegbrengen van veranderingen in de beleving, de cognities en de wijze van functioneren van cliënten. Een klinisch psycholoog/psychotherapeut behandelt problemen die door de persoon zelf en/of door de omgeving als ernstig ervaren worden. Het betreft psychische klachten die langere tijd bestaan en/of complex van aard zijn en specialistische behandeling vragen. Deze onderscheiden zich hiermee van enkelvoudige, recent ontstane psychische problemen die met behandeling binnen de generalistische basis-ggz in een beperkt aantal sessies op te lossen zijn. Behandelmethode: De behandeling bestaat uit wekelijkse sessies en in de behandeling kan gebruik worden gemaakt van schematherapie, EMDR, cognitieve gedragstherapie en oplossingsgerichte therapie.

Met welke klachten kun je terecht?

Onbekend

Aanmelding en intake

Hoe verloopt de aanmelding en intake?

Cliënten kunnen zich per mail of telefonisch aanmelden bij Marie-Jozé de Vroom. In een telefonisch contact bespreken we de verwijzing, de klacht waarvoor client hulp zoekt, bij welke zorgverzekeraar cliënt verzekerd is en de termijn waarop ik verwacht dat de intake plaats kan vinden. Als een cliënt bij mij in behandeling komt, stuur ik de informatiefolder van mijn praktijk toe, een aanmeldformulier voor de persoonlijke gegevens en een biografische vragenlijst. Ik doe zelf de intake en diagnostiek en stel daarna een behandelplan op of geef aan naar wie de cliënt beter verwezen kan worden.

Behandelproces

Hoe wordt de voortgang van de behandeling gevolgd?

De voortgang van de behandeling wordt in een drie-maandelijkse evaluatie besproken. Hierbij wordt de SQ48 afgenomen en eventueel andere klachtspecifieke vragenlijsten, de mate waarin de therapiedoelen bereikt zijn wordt ingeschaald op een schaal van 0-10 (zeer slecht tot zeer goed) en de werkrelatie en behandelmethode wordt besproken. Deze evaluaties maken inzichtelijk wanneer de cliënt de therapiedoelen voldoende heeft bereikt, waarop de behandeling afgesloten kan worden. Wanneer blijkt dat er onvoldoende toegevoegde waarde is van de behandeling, kan de behandeling worden bijgesteld, overgedragen of beëindigd.

Hoe wordt de behandeling geëvalueerd?

Ik evalueer elke drie maanden en bij het voorlaatste gesprek.

Hoe wordt de tevredenheid van cliënten gemeten?

Bij elk evaluatiemoment mondeling en aan het einde van de behandeling door middel van de CQi vragenlijst. Tussentijds bespreek ik ook de werkrelatie en tevredenheid met de behandeling als daar door de client verbaal of non-verbaal aanleiding toe wordt gegeven.

Hoe is de communicatie met de cliënt georganiseerd?

Ik doe de behandeling helemaal zelf en heb daardoor goed zicht op hoe de behandeling verloopt. Is er aanleiding om te veronderstellen dat de behandeling niet goed verloopt, dan bespreek ik dat met de cliënt.

Na de behandeling

Worden de resultaten en vervolg besproken?

Ja

Jouw gegevens en privacy

Wordt er toestemming gevraagd om gegevens te delen met professionals die niet bij de behandeling betrokken zijn?

Ja

Vergoedingen

Selecteer een basisverzekering om informatie te zien over vergoedingen bij deze zorgaanbieder.
Selecteer je verzekeraar
Selecteer je basispakket

Behandelaars

Naam
Beroep
Geslacht
JMAW DE vroom
klinisch psycholoog
Vrouw