Wachttijden

Let op: Er zijn twee verschillende soorten wachttijden. De Aanmeldwachttijd is het aantal weken tussen het maken van de eerste afspraak en de datum van deze afspraak (de intake). De Behandelwachttijd is het aantal weken tussen de datum van de intake en de start van de behandeling.

Gespecialiseerde ggz
Aanmeldwachttijd
Behandelwachttijd
Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn
0 weken
10 weken

Onder Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn
Angststoornissen
0 weken
10 weken

Onder Angststoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Angststoornissen
Bipolaire stemmingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Bipolaire stemmingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Bipolaire stemmingsstoornissen
Depressieve stemmingsstoornissen
0 weken
10 weken

Onder Depressieve stemmingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Depressieve stemmingsstoornissen
Diagnose onbekend
0 weken
10 weken

Onder Diagnose onbekend vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Diagnose onbekend
Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen
Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen
Neurocognitieve stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Neurocognitieve stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Neurocognitieve stoornissen
Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
Persoonlijkheidsstoornissen
0 weken
10 weken

Onder Persoonlijkheidsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Persoonlijkheidsstoornissen
Restgroep
0 weken
10 weken

Onder Restgroep vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Restgroep
Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen
Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen
0 weken
10 weken

Onder Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen
Trauma en stressorgerelateerde stoornissen
0 weken
10 weken

Onder Trauma en stressorgerelateerde stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Trauma en stressorgerelateerde stoornissen
Voedings- en eetstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Voedings- en eetstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Voedings- en eetstoornissen

Cliëntervaringen

De zorgaanbieder heeft deze gegevens niet aangeleverd.

De gang van zaken in de praktijk (Kwaliteitsstatuut)

Alle zorgaanbieders in de ggz hebben een ‘kwaliteitsstatuut’. In het kwaliteitsstatuut beschrijft een aanbieder onder meer met welke klachten je terecht kunt en hoe het zorgtraject is geregeld. Je kunt het hele kwaliteitsstatuut vinden op de website van de aanbieder, of er naar vragen als je er bent. Hieronder kun je lezen hoe een aantal zaken bij de aanbieder is geregeld.

Zorgaanbod

Wat is de algemene werkwijze in de praktijk?

Mijn praktijk richt zich op het behandelen van volwassenen en jongvolwassenen die op verschillende gebieden in hun leven vast lopen (denk aan studie, werk, intieme relatie, vriendschappen en ouderschap). Samen onderzoeken wij de oorsprong van de klachten waarbij vaak langdurende patronen van interactie met anderen een belangrijke rol spelen in het ontstaan en behouden van klachten. In mijn behandelingen pas ik verschillende vormen van psychodynamische psychotherapie toe: psychoanalytische psychotherapie, MBT (Mentalization Based Treatment), AFT (Affect Fobia Therapie). In het geval van enkele of complexe trauma maak ik gebruik van EMDR. Indien nodig kan de partner ofwel familie bij de behandeling betrokken worden ofwel kan ik zorgen voor een verwijzing naar bijv een partnerrelatie therapeut/kinder therapeut.

Met welke klachten kun je terecht?

Onbekend

Aanmelding en intake

Hoe verloopt de aanmelding en intake?

Intake en onderzoekBij aanmelding, telefonisch of per mail, wordt een afspraak gemaakt voor een kennismakingsgesprek. Indien u daarna besluit door te gaan met de aanmelding vinden twee of drie onderzoeksgesprekken plaats om de aard, mogelijke oorzaken en achtergronden van uw klachten te onderzoeken en tot een diagnose en een behandeladvies te komen. Het onderzoek omvat een aantal vragen over uw huidige situatie en over uw verleden, want psychische problemen ontstaan vaak uit een combinatie van factoren.De conclusies van het onderzoek en daaraan gekoppeld het behandeladvies worden aan het eind van de onderzoeksfase besproken en in samenspraak wordt al dan niet besloten tot een behandeling in deze praktijk.Mocht een behandeling elders aangewezen zijn worden de mogelijkheden daarvoor besproken en onderzocht. Uw verwijzer wordt van conclusie, diagnose en advies schriftelijk op de hoogte gesteld, tenzij u hiertoe geen toestemming verleent.WachttijdOf er plaats is in de praktijk en of er een redelijke wachttijd is, wisselt per maand. Ik kan u dit meedelen bij de eerste telefonische of schriftelijke (email) aanmelding. Wanneer u op de wachtlijst staat en dringend hulp nodig heeft kunt u contact opnemen met uw huisarts.Buiten kantoortijden kunt u een beroep doen op de vervangende huisarts.

Behandelproces

Hoe wordt de voortgang van de behandeling gevolgd?

Behandeling:Aan het begin van de behandeling stel ik met u een behandelplan op. Hierin wordt de behandelvorm, frequentie en duur van de afspraken, het doel van de behandeling, het evaluatiemoment en de eventuele medicatie opgenomen. Aan u zal worden gevraagd om aan het begin en het einde van de behandeling - en bij langerdurende behandelingen ook tussentijds – een online vragenlijst in te vullen (Routine Outcome Measurement, ROM), waarvoor ik de dienst Reflectum gebruik.Het beëindigen van de behandeling vindt plaats in onderling overleg.

Hoe wordt de behandeling geëvalueerd?

Binnen BGGZ behandelingen 1x maandBinnen SGGZ behandelingen om de 6 maanden of, indien nodig, om de 3 maanden.

Hoe wordt de tevredenheid van cliënten gemeten?

Tijdens een evaluatie gesprek is tevredenheid van client over de behandeling een vaste deel van het gesprek.

Hoe is de communicatie met de cliënt georganiseerd?

De verwijzer wordt van conclusie, diagnose en advies schriftelijk op de hoogte gesteld, tenzij patient hiertoe geen toestemming verleent.Behandeling:Aan het begin van de behandeling stel ik met u een behandelplan op. Hierin wordt de behandelvorm, frequentie en duur van de afspraken, het doel van de behandeling, het evaluatiemoment en de eventuele medicatie opgenomen. Aan u zal worden gevraagd om aan het begin en het einde van de behandeling - en bij langerdurende behandelingen ook tussentijds – een online vragenlijst in te vullen (Routine Outcome Measurement, ROM), waarvoor ik de dienst Reflectum gebruik.Het beëindigen van de behandeling vindt plaats in onderling overleg.Regelingen/privacyDe praktijk valt onder de Wet Geneeskundige Behandelovereenkomst (WGBO). Deze wet regelt de rechten en plichten van patiënten en hulpverleners. In deze wet zijn opgenomen o.a. de informatieplicht, de dossiervorming en het klachtrecht. Ook het werken via een behandelplan en evaluaties.Zo heeft u bijvoorbeeld recht op inzage in het dossier.Ook moet er door patient toestemming gegeven worden voor het verzenden of opvragen van informatie.

Na de behandeling

Worden de resultaten en vervolg besproken?

Ja

Jouw gegevens en privacy

Wordt er toestemming gevraagd om gegevens te delen met professionals die niet bij de behandeling betrokken zijn?

Ja

Vergoedingen

Selecteer een basisverzekering om informatie te zien over vergoedingen bij deze zorgaanbieder.
Selecteer je verzekeraar
Selecteer je basispakket

Behandelaars

Naam
Beroep
Geslacht
AI szota
gz-psycholoog, psychotherapeut
Vrouw