Wachttijden

Let op: Er zijn twee verschillende soorten wachttijden. De Aanmeldwachttijd is het aantal weken tussen het maken van de eerste afspraak en de datum van deze afspraak (de intake). De Behandelwachttijd is het aantal weken tussen de datum van de intake en de start van de behandeling.

Gespecialiseerde ggz
Aanmeldwachttijd
Behandelwachttijd
Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn
16 weken
16 weken

Onder Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn
Angststoornissen
16 weken
16 weken

Onder Angststoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Angststoornissen
Bipolaire stemmingsstoornissen
16 weken
16 weken

Onder Bipolaire stemmingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Bipolaire stemmingsstoornissen
Depressieve stemmingsstoornissen
16 weken
16 weken

Onder Depressieve stemmingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Depressieve stemmingsstoornissen
Diagnose onbekend
16 weken
16 weken

Onder Diagnose onbekend vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Diagnose onbekend
Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen
Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen
16 weken
16 weken

Onder Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen
Neurocognitieve stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Neurocognitieve stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Neurocognitieve stoornissen
Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
16 weken
16 weken

Onder Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
Persoonlijkheidsstoornissen
16 weken
16 weken

Onder Persoonlijkheidsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Persoonlijkheidsstoornissen
Restgroep
16 weken
16 weken

Onder Restgroep vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Restgroep
Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen
Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen
16 weken
16 weken

Onder Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen
Trauma en stressorgerelateerde stoornissen
16 weken
16 weken

Onder Trauma en stressorgerelateerde stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Trauma en stressorgerelateerde stoornissen
Voedings- en eetstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Voedings- en eetstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Voedings- en eetstoornissen

Cliëntervaringen

De zorgaanbieder heeft deze gegevens niet aangeleverd.

De gang van zaken in de praktijk (Kwaliteitsstatuut)

Alle zorgaanbieders in de ggz hebben een ‘kwaliteitsstatuut’. In het kwaliteitsstatuut beschrijft een aanbieder onder meer met welke klachten je terecht kunt en hoe het zorgtraject is geregeld. Je kunt het hele kwaliteitsstatuut vinden op de website van de aanbieder, of er naar vragen als je er bent. Hieronder kun je lezen hoe een aantal zaken bij de aanbieder is geregeld.

Zorgaanbod

Wat is de algemene werkwijze in de praktijk?

In mijn praktijk bied ik therapie aan kinderen, jongeren en jongvolwassenen t/m 30 jaar (Jeugd en Volwassen GGZ) maar ook aan gezinnen waarin psychische en/of psychiatrische problemen spelen. Tevens bied ik ouders, die zelf psychische en/of psychiatrische problemen ervaren, begeleiding bij de opvoeding van hun kind of kinderen. Ook professionals, zoals therapeuten, coaches, leerkrachten, groepsleidsters en huisartsen met vragen omtrent het welbevinden en het opgroeien van een kind, zijn eveneens welkom in mijn praktijk; ik bied hen graag consultatie en advies.Mijn visie is dat wanneer iemands leven (groot of klein) ontwricht is geraakt er spanningen, angsten, conflicten, boosheid, depressies of dergelijke kunnen gaan ontstaan. Een kind, jongere, jong volwassene kan steeds meer emotionele- en/of gedragsproblemen gaan laten zien. Wanneer iemand, groot en klein, niet goed in zijn/haar vel zit, heeft dat vervolgens weer invloed op de mensen om hem of haar heen wat dan vaak weer kan leiden tot zorgen, spanningen en problemen, bijvoorbeeld in het gezin en binnen relaties.Als therapeut wil ik voor ieder kind, jongere en jong volwassene, die uit balans is geraakt of dreigt te raken, die niet meer goed kan voelen dat hij/zij uniek en oké is en die weinig vertrouwen voelt in zichzelf en/of in anderen, iets betekenen en ook voor zijn of haar gezin. Ik wil me inzetten om samen dat gevoel te laten ontwaken of terug te brengen. Om het leven weer aangenamer en enigszins wat makkelijker te maken, samen met de mensen om hem of haar heen. Zodat hij/zij op een gezonde manier weer verder kan groeien en ontplooien.Behandeling wordt geboden bij zowel lichte tot matige psychische, niet complexe, problemen als zware, ingewikkelde en/of complexe psychische problemen. De klachten die in mijn praktijk vooral behandeld worden zijn: angstproblemen, stemmingsproblemen, identiteitsproblemen, ontwikkelingsproblemen (hechtingsproblemen, autisme en ADHD), gedragsproblemen, persoonlijkheidsproblemen, gezinsproblemen en opvoedingsproblemen bij ouders met psychiatrische problematiek.De behandeling is face to face en eventueel middels video bellen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van digitale middelen indien nodig. Zoals bijvoorbeeld voor diagnostiek als voor het delen van oefeningen.

Met welke klachten kun je terecht?

Onbekend

Aanmelding en intake

Hoe verloopt de aanmelding en intake?

Mijn praktijk is een éénmans praktijk dat inhoudt dat ik de telefonische aanmelding doe, de intakegesprekken, adviesgesprekken ed. Alle communicatie verloopt via mij.Voor aanmelding bij mijn praktijk kan ik iedere dinsdag, woensdag en donderdag tussen 08.30 – 09.00 uur gebeld worden op 06-28176754. Maar mocht de cliënt op dat tijdstip niet in de gelegenheid zijn, kan hij of zij op een ander moment bellen en zijn of haar naam en telefoonnummer inspreken zodat ik terug kan bellen. Tevens kan er ook het formulier op mijn website ingevuld worden. Naar aanleiding hiervan zal ik ook contact opnemen.In het eerste telefonisch overleg zal ik in het kort vragen naar de reden van aanmelding, welke klachten er op dat moment zijn, de ernst van de klachten, de zorgen die er zijn en de hulpvraag. Deze informatie gebruik ik om een goede eerste inschatting te kunnen maken of de hulp, welke ik kan bieden, de juiste en meest geschikte is. Wanneer op basis van dit gesprek een afspraak gemaakt wordt voor een nadere kennismaking op de praktijk zal ik alvast, indien van toepassing, de algemene- en verzekeringsgegevens noteren. Tevens zal ik, indien dat nodig mocht zijn, vragen om de verwijsbrief van de huisarts of medisch specialist, een identiteitsbewijs en de pas van de Zorgverzekering mee te nemen. Voor het kennismakingsgesprek stuur ik een inschrijf- en toestemmingsformulier toe met het verzoek dat ingevuld en ondertekend mee te nemen naar het eerste gesprek.De intake bestaat uit een eerste kennismakingsgesprek en een vier-vijftal vervolg-intakegesprekken. Voor het kennismakingsgesprek met kinderen en jongeren worden zowel zijzelf als de ouder(s) uitgenodigd. Soms zijn er redenen om dat op een andere manier af te spreken en daarom onderzoek ik zoveel mogelijk wat in het belang van het kind en het gezin is. In de intakegesprekken staat voorop dat we nader met elkaar kunnen kennismaken en dat we samen ontdekken of er tussen ons een klik is. Daarnaast zal ik in de intakefase gegevens vragen en verzamelen over de reden van de aanmelding, de manier waarop de cliënt zich ontwikkelt (heeft) en informeer ik naar de thuissituatie. Na de intakegesprekken wordt het beeld dat ik daaruit gekregen heb met de cliënt besproken en geef ik advies (indicatie) welke behandelvorm ik het meest geschikt vind. Dit kan een nader psychologisch-, persoonlijkheids- en/of gezinsonderzoek zijn of psychotherapie (individueel en/of gezinsgericht). Samen zullen we ook bespreken of de band tussen ons voldoende goed voelt om de therapie te starten. Het is ook mogelijk dat ik een behandelvorm adviseer welke ik zelf niet in mijn praktijk aanbied. In dat geval draag ik zorg voor een goede verwijzing naar een andere collega die de betreffende behandeling wel kan bieden.Tijdens de intakefase dienen er ook een aantal administratieve zaken geregeld te worden, hieronder valt bijvoorbeeld het invullen en ondertekenen van formulieren, het bespreken van het verstrekken van informatie aan de verwijzer waarvoor ik dan om je schriftelijke toestemming zal vragen. Zodra ik je toestemming heb zal ik de verwijzer mededelen wanneer een behandel- en of een onderzoekstraject binnen mijn praktijk start. Ook wordt er informatie gegeven over de praktische zaken in mijn praktijk zoals: privacyregeling, klachtenregeling, crisisregeling, vergoedingen, afzeggen afspraken.Na het intaketraject stellen we samen het eerste behandelplan op. In dit behandelplan wordt het advies meegenomen dat op basis van de intake is gegeven. De manier waarop de behandeling uitgevoerd zal gaan worden wordt in dit behandelplan nader concreet gemaakt; dat gebeurt door de therapievorm, de duur van een sessie, de frequentie van de sessies en de doelen voor de therapie te formuleren. Dit wordt gedurende de therapie regelmatig geëvalueerd en het vervolgbehandelplan wordt eventueel hierop aangepast.

Behandelproces

Hoe wordt de voortgang van de behandeling gevolgd?

De behandeling, ook wel het behandelplan wordt driemaandelijks geëvalueerd middels een gesprek. Tevens wordt bij aanvang, tijdens en bij beëindiging van de behandeling gevraagd ROM vragenlijsten in te vullen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Embloom. Een groot GGZ platform met honderden vragenlijsten, oefeningen, modules en andere e-health toepassingen.

Hoe wordt de behandeling geëvalueerd?

Driemaandelijks

Hoe wordt de tevredenheid van cliënten gemeten?

Tijdens de evaluatiegesprekken waarin verloop therapie besproken wordt, middels Rom vragenlijsten en tijdens de eindevaluatie van de therapie en het therapeutisch contact in het afsluitend gesprek

Hoe is de communicatie met de cliënt georganiseerd?

Drie maandelijks wordt de behandeling geëvalueerd met cliënt en/of ouders middels een gesprek. Op basis hiervan wordt samen met cliënt en/of ouders een nieuwe Behandelovereenkomst opgesteld. Bij een akkoord is dat mondeling afgesproken en wordt dit in de Behandelovereenkomst vermeld. Er is dan wettelijk gezien geen ondertekening nodig. Bij jong volwassenen wordt afhankelijk van de problematiek, het doel en zijn of haar behoeften naasten, zoals ouders en /of partners bij de behandeling betrokken. Bij minderjarigen vindt de evaluatie met de ouders of met ouders en jongere, plaats. Indien nodig vindt eerder een gesprek plaats waarin het verloop van de behandeling besproken wordt.

Na de behandeling

Worden de resultaten en vervolg besproken?

Ja

Jouw gegevens en privacy

Wordt er toestemming gevraagd om gegevens te delen met professionals die niet bij de behandeling betrokken zijn?

Ja

Vergoedingen

Selecteer een basisverzekering om informatie te zien over vergoedingen bij deze zorgaanbieder.
Selecteer je verzekeraar
Selecteer je basispakket

Behandelaars

Naam
Beroep
Geslacht
AVA bouterse
psychotherapeut, gz-psycholoog
Vrouw