Wachttijden

Let op: Er zijn twee verschillende soorten wachttijden. De Aanmeldwachttijd is het aantal weken tussen het maken van de eerste afspraak en de datum van deze afspraak (de intake). De Behandelwachttijd is het aantal weken tussen de datum van de intake en de start van de behandeling.

Gespecialiseerde ggz
Aanmeldwachttijd
Behandelwachttijd
Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn
0 weken
0 weken

Onder Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn
Angststoornissen
3 weken
3 weken

Onder Angststoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Angststoornissen
Bipolaire stemmingsstoornissen
1 week
0 weken

Onder Bipolaire stemmingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Bipolaire stemmingsstoornissen
Depressieve stemmingsstoornissen
2 weken
2 weken

Onder Depressieve stemmingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Depressieve stemmingsstoornissen
Diagnose onbekend
3 weken
1 week

Onder Diagnose onbekend vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Diagnose onbekend
Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen
Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen
Neurocognitieve stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Neurocognitieve stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Neurocognitieve stoornissen
Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
Persoonlijkheidsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Persoonlijkheidsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Persoonlijkheidsstoornissen
Restgroep
1 week
0 weken

Onder Restgroep vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Restgroep
Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen
2 weken
1 week

Onder Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen
Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen
3 weken
3 weken

Onder Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen
Trauma en stressorgerelateerde stoornissen
3 weken
5 weken

Onder Trauma en stressorgerelateerde stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Trauma en stressorgerelateerde stoornissen
Voedings- en eetstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Voedings- en eetstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Voedings- en eetstoornissen

Cliëntervaringen

De zorgaanbieder heeft deze gegevens niet aangeleverd.

De gang van zaken in de instelling (Kwaliteitsstatuut)

Alle zorgaanbieders in de ggz hebben een ‘kwaliteitsstatuut’. In het kwaliteitsstatuut beschrijft een aanbieder onder meer met welke klachten je terecht kunt en hoe het zorgtraject is geregeld. Je kunt het hele kwaliteitsstatuut vinden op de website van de aanbieder, of er naar vragen als je er bent. Hieronder kun je lezen hoe een aantal zaken bij de aanbieder is geregeld.

Zorgaanbod

Wat is de algemene werkwijze in de praktijk?

De afdeling Psychiatrie van het Albert Schweitzer ziekenhuis (ASz) stelt zich tot doel patienten te behandelen die zowel een lichamelijke- als psychiatrische ziekte hebben waarbij eventueel ook onderlinge interactie. Hierbij kan gedacht worden aan:- Patiënten met een psychiatrische aandoening die interfereert met somatische ziekte- Patiënten die medicatie gebruiken voor een psychiatrische aandoening met als gevolg (risico op) ontstaan van lichamelijke problemen (bijvoorbeeld patiënten die lithium gebruiken) - Patiënten met zwangerschapsgerelateerde psychiatrische problematiek - Patiënten met aanhoudende lichamelijke klachten (ALK) met ernstig disfunctioneren in het dagelijks leven (fibromyalgie en chronische-vermoeidheidssyndroom worden hiertoe ook gerekend) - Patiënten met een complexe depressieve stoornis (reeds behandeld met minimaal 2 antidepressiva en/of CGT zonder effect) - Patiënten met een depressieve stoornis die zo ernstig is dat er mogelijk een indicatie is voor opname Naast het feitelijk behandelen van genoemde patienten in een ambulante setting is er tevens de mogelijkheid van opname op een WvGGZ erkende afdeling met MPU bedden. Consultatie van patienten op somatische afdelingen wordt gedaan en waar nodig worden somatisch collega's ondersteunt in het afstemmen van de behandeling op de psychiatrische symptomen van patienten. De afdeling psychiatrie betrekt de omgeving van patient, waar nodig en mogelijk, intensief bij de behandeling.

Met welke klachten kun je terecht?

Onbekend

Kun je terecht voor hoogspecialistische behandelingen (3e lijns ggz)?

Nee, dit soort behandelingen bieden wij niet.

Welke andere speciale behandelingen zijn er?

  • Dubbele diagnose (aanbod specifiek gericht op behandeling van bijvoorbeeld verslaving icm een psychische stoornis of een eetstoornis icm PTSS), namelijk:

    Psychiatrische stoornis en somatische ziekte en/of zwangerschap

Aanmelding en intake

Hoe verloopt de aanmelding?

Aanmelding: via zorgdomein (huisarts), via orders (somatisch specialist)Triage: door verpleegkundige en/of psychiaterPlannen afspraak: door secretariaatIntake: door psychiater of verpleegkundig specialistCommunicatie: patient ontvangt een brief/mail met uitnodiging, daarnaast kort voor de afspraak een sms

Hoe verlopen intake en diagnose?

Intake en diagnostiek: 1-2 gesprekken met een psychiater (45-90min)Eventueel gevolgd door aanvullend onderzoek Opstellen behandeldoelen in overleg met patient (wordt gedocumenteerd in het dossier van patient)Binnen het ASZ stelt altijd de hoofdbehandelaar (= regiebehandelaar) de definitieve diagnose. Deze is eindverantwoordelijk voor het gehele behandeltraject. De behandeling kan door de regiebehandelaar zelf worden uitgevoerd, en/of door een collega behandelaar (arts-assistent, GZ-psycholoog, Klinisch psycholoog, verpleegkundige, maatschappelijk werk, etc).

Behandelproces

Hoe wordt het behandelplan opgesteld?

Het voorstel voor behandeling wordt face to face of telefonisch met patient besproken na de intake-fase en vervolgens in het dossier van patient vastgelegd. In sommige gevallen vindt tevens altijd bespreking in een multidiciplinair team plaats (vb SOLK, kwetsbare zwangeren, klinische behandeling).Bij aanvang van de behandeling wordt de geschatte duur en de aangewezen uitvoerende behandelaar met patient besproken. Tevens ook de manier waarop de hoofdbehandelaar betrokken is en de frequentie van contacten tussen patient en hoofdbehandelaar.

Hoe wordt de voortgang van de behandeling gevolgd?

Evaluatiegesprekken met patient op de poli/kliniekAan de hand van het behandelplan (wekelijks in de kliniek)Rom metingen: aanvang, tussentijds, afsluitingBespreking in MDOInvullen van vragenlijsten

Hoe wordt de behandeling geëvalueerd?

Evaluatie vindt altijd plaats middels een face to face gesprek of telefonisch contact. De naasten van patient (meestal partner of ander familielid) worden zoveel mogelijk betrokken.In sommige gevallen wordt voor de evaluatie gebruik gemaakt van vragenlijsten of anderszins aanvullend onderzoek (bv Neuropsychologisch onderzoek). De frequentie van evaluatie verschilt per doelgroep. Minimale frequentie is eenmaal per jaar bij stabiele patienten (vb bipolaire stoornis), de maximale frequentie kan oplopen tot eenmaal per week (bij ernstige zieke patienten soms vaker). Het bespreken van doelmatigheid en effectiviteit van de lopende behandeling maakt standaard deel uit van de evaluatie.

Hoe wordt de tevredenheid van cliënten gemeten?

Tijdens eindevaluatie in gesprek met behandelaren en tussentijds in behandeltrajectDe mogelijkheid om feedback te geven middels rode (leerpunten) en groene kaarten (zaken waar patient tevreden over is)Middels het invullen van een vragenlijst bij ontslag uit de kliniek en bij de afronding van poliklinische behandeling (CQ-index).

Na de behandeling

Hoe worden de resultaten en vervolg besproken?

Het voorstel voor behandeling wordt face to face of telefonisch met patient besproken na de intake-fase en vervolgens in het dossier van patient vastgelegd. In sommige gevallen vindt tevens altijd bespreking in een multidiciplinair team plaats (vb SOLK, kwetsbare zwangeren, klinische behandeling).Bij aanvang van de behandeling wordt de geschatte duur en de aangewezen uitvoerende behandelaar met patient besproken. Tevens ook de manier waarop de hoofdbehandelaar betrokken is en de frequentie van contacten tussen patient en hoofdbehandelaar.

In geval van terugval of crisis?

Evaluatiegesprekken met patient op de poli/kliniekAan de hand van het behandelplan (wekelijks in de kliniek)Rom metingen: aanvang, tussentijds, afsluitingBespreking in MDOInvullen van vragenlijsten

Jouw gegevens en privacy

Wordt er toestemming gevraagd om gegevens te delen met professionals die niet bij de behandeling betrokken zijn?

Ja

Vergoedingen

Selecteer een basisverzekering om informatie te zien over vergoedingen bij deze zorgaanbieder.
Selecteer je verzekeraar
Selecteer je basispakket

Behandelaars

Naam
Beroep
Geslacht
MT derksen
psychiater
Vrouw
ML overgaauw
gz-psycholoog
Vrouw
HM buijs
psychiater
Vrouw
CA DE bruijn
gz-psycholoog
Vrouw
SJ VAN willigen
gz-psycholoog
Vrouw
AMG DE pender
psychiater
Vrouw
FM VAN hasselt
psychiater
Vrouw
SA melisse
klinisch neuropsycholoog
Vrouw
NME VAN os- de jong
verpleegkundig specialist ggz
Vrouw
JCR gieben
gz-psycholoog
Vrouw